"Jeg opdager slet ikke at jeg overspiser - det sker bare!"

"Det sker jo bare! Jeg opdager slet ikke, at jeg har spist hele pladen med chokolade før den er væk"



En af mine klienter fortalte mig forleden, at hun ofte oplever at sidde midt i en spisning - som hun slet ikke har opdaget skete. 

Indimellem har vi umiddelbart LYST til at spise hele pladen med Marabou chokolade eller bland-selv slik stykke nummer 117 - men vi har måske en drøm om at spise lidt mindre fordi maven er fuld - måske fordi vi egentlig drømmer om et vægttab.

Vi bliver altså i tvivl om hvad, der er det ‘rigtige’ at gøre i situationen. 😳 


Vi står foran en skillevej - og skal træffe et valg.

Sjældent er vi egentlig sådan ægte opmærksomme på, at vi faktisk har et valg. Tingene ‘sker ligesom bare’.

 
Kender du det?
 
Måske det ikke handler om spisning for dig - men noget helt andet, du er i tvivl om.
 
Uanset hvad kan det være en god ide at forsøge finde ind til, hvad det er, der lige nu er vigtigst for dig.
 
Og derefter kan være lidt lettere at træffe valget. Det kan stadig give ubehag og vække stærke følelser - men dine værdier, mål og drømme vil stå klarere for dig. ❤️
 

Når du er i tvivl om, hvad du skal gøre - stil dig selv de her to spørgsmål:

  • “Bringer det mig tættere på det, der er vigtigt for mig?”

    Eller

  • “Bringer det mig længere væk fra det, der er vigtigt for mig?”

Temmelig ofte – så træffer vi et valg, der lige nu og her føles rart. Men på den lange bane får det os længere væk fra det, der er vigtigt for os.


Hvis du er ligesom mig - og de fleste jeg kender- så er det svært at finde tid i dagens travle program til lige at mærke efter og trække vejret helt ned i maven. Ikke noget hullabulla her - bare lige få kontakt til kroppen og de signaler den sender dig. Mærke hvordan du egentlig har det.
 

Måske du mærker lidt uro, træthed, kedsomhed, en knugen i maven, frustration, boblende glæde, bekymring eller endda måske sult?
 

Hvis vi ikke tager os tiden og pausen til at mærke efter - så hører vi heller ikke dens fortælling. Og så stopper vi ikke op og reagerer derefter.
 

I dag har jeg siddet længe ved en skærm med spændende - men også lidt krævende opgaver. Og pludselig kunne jeg mærke en spirende irritation, uro og træthed. Hjernetræt og fysisk lidt drænet.
 
Jeg forsøgte først lige med noget slik. 🍬 Om det kunne få uroen i min krop til at gå væk. Men ærligt? Det var slet ikke det, jeg havde brug for.

Jeg havde behov for en reel pause.
 
For mig betyder det at komme lidt væk og ud. At bevæge mig - og i dag blev det til en cykeltur op og hente børn fra skole.
 
Men det kunne lige så godt have været at ligge ned, tage en lur, lave noget kreativt, havearbejde, træning, spille musik eller hvad du nu elsker at lave for at koble hjernen fra og mærke din krop på en anden måde.


Følelser kan være svære at udholde - men vi kan faktisk godt rumme dem alle hvis vi gør plads for dem.

Følelser kan give stærkt ubehag - men vi kan øve os lige så stille på at rumme dem og forstå dem. 

Giv dig selv en pause - og mærk din krops indre signaler.

De vil dig kun det bedste - så lyt til dem. 👏🏻